Linkhout is een typisch Kempische gemeente in de Demervallei met de onverzettelijkheid die haar eigen is. Ook in de voetbalsport kwam dit tot uiting. Volgens annalen is WS Linkhout gestart in 1938. Op een zondagvoormiddag na de Hoogmis werden in’t café van Richard Pluymers de koppen bij mekaar gestoken. Die van de Sparta – ze voetbalden reeds in de zandkuil van Luyten – kwamen met de vraag om eens tegen het Dorp te voetballen. Dit eerste Linkhoutse treffen vond plaats in de wei aan “Tist” bij de Demer. En de overwinning smaakte zoet, heel zoet. Het recht op revanche werd gelicht en van het één kwam het ander. Uiteindelijk werd besloten om een eigen ploeg op te richten en de draad van de “White-Star” – een kortstondige ploeg in de jaren dertig – werd terug opgenomen.

Na exact 73 jaar zal KWS Linkhout de eerste beginselen leggen aan de basis van een vrouwenploeg.
Wat eerst een ludieke actie werd om tegen de kinderen te spelen, werd na drie jaar bittere ernst door fel te strijden voor de eerder verloren kampioenstitel.

We tekenen 2011.
De U6 van KWS Linkhout gaan deelnemen aan het nachttornooi en zullen het opnemen tegen de mama’s.
Omdat de mama’s wel sportief waren maar voetbal enkel kenden van TV, moest daar toch wat verandering in gebracht worden.
Dit gebeurde door de aanstelling van trainer Tony Vancauwenbergh, dezelfde trainer die hen 3 jaar later naar de kampioenstitel in 2014 zal loodsen.

De dames gaan nu genieten van een welverdiende rust en dan binnenkort er weer tegenaan voor het volgende seizoen.
Door de exponentiële groei van de aanhang zou het misschien wel eens kunnen dat er volgend jaar wel enkele matchen meer worden gespeeld, dit tot groot jolijt van de trouwe fans.
Maar ook de opvolging wordt niet vergeten. KWS Linkhout telt alvast enkele vrouwelijke jeugdspelers en hiervoor willen onze Tony Babes zich ook inzetten. Ze willen meewerken om een heus vrouwentornooi in te richten voor de vrouwelijke spelers uit de streek.

We zijn alvast van één ding overtuigd… we hebben er het laatste nog niet van gehoord!

Succes dames!

essay writers usacloud mining vs hardware mining